Sposób przygotowania:
Zapiekane muszle ze szpinakiem i trzema serami
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Szalotki bardzo drobno siekamy. Podsmażamy na patelni. Gdy cebula się zeszkli dodajemy szpinak. Solimy i pieprzymy do smaku.
W miseczce mieszamy z jogurtem pokruszoną fetę i startą mozarellę. Dodajemy zioła. Pieprzymy do smaku. Przecier pomidorowy podgrzewamy. Dodajemy do niego koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru i przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy. Wylewamy na dno naczynia.
Makaron faszerujemy najpierw szpinakiem, później uzupełniamy masą serową. Wykładamy na sos pomidorowy. Posypujemy startą mozarellą.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni C. Pieczemy bez przykrycia przez ok. 25 minut.
W miseczce mieszamy z jogurtem pokruszoną fetę i startą mozarellę. Dodajemy zioła. Pieprzymy do smaku. Przecier pomidorowy podgrzewamy. Dodajemy do niego koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru i przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy. Wylewamy na dno naczynia.
Makaron faszerujemy najpierw szpinakiem, później uzupełniamy masą serową. Wykładamy na sos pomidorowy. Posypujemy startą mozarellą.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni C. Pieczemy bez przykrycia przez ok. 25 minut.
Anita78
Pobitegarybarbary
Pobitegarybarbary