gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 878]

Francuskie ślimaczki z serem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i szybkie w przygotowaniu zawijaski z ciasta francuskiego z serem i szynką. Smakują na ciepło jak i na zimno.

Francuskie ślimaczki z serem i szynką

Składniki:

Francuskie ślimaczki z serem i szynką

 

  • 300 g ciasta francuskiego,
  • 10 łyżek majonezu,
  • 10 łyżek ketchupu,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka suszonej bazyli,
  • 150 g sera żółtego,
  • 150 g ulubionej szynki.

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaczki z serem i szynką
Ketchup mieszamy z majonezem i przyprawami. Smarujemy płat ciasta francuskiego. Następnie wykładamy ser i szynkę. Zawijamy w rulon i kroimy na 2 cm plastry. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.

Pieczemy 30-35 minut w 190 stopniach.

Podajemy z ulubionymi sosami jako przekąskę na ciepło lub zimno.

Smacznego