paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Faszerowane muszle krakowską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Duże muszle makaronowe z farszem z kiełbasy krakowskiej, żółtego serka i ketchupu. Świetne na przyjęcie

Faszerowane muszle krakowską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane muszle krakowską

 

  • makaron muszle duże 25 sztuk
  • kiełbasa krakowska 40 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cebula 1 sztuka
  • ser żółty 8 dag
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • ketchup pikantny 5 łyżek
  • zioła prowansalskie do smaku

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane muszle krakowską
Makaron ugotować al dente, wycedzić. Ser i krakowską zetrzeć na tarce kiełbasę na dużych oczkach a ser na małych. Obraną i posiekaną cebulkę zeszklić. Następnie do cebuli dodać kiełbasę i podsmażyć na chrupko. Dodać do farszu posiekaną natkę oraz ser. Dodać ketchup oraz zioła do smaku, wymieszać. Muszle makaronowe napełniać farszem. Piec w temp. 180 stopni 10 minut. Podawać na ciepło.
Faszerowane muszle krakowską
Obraną i posiekaną cebulkę zeszklić. Następnie do cebuli dodać kiełbasę i podsmażyć na chrupko.
Faszerowane muszle krakowską
Dodać do farszu posiekaną natkę oraz ser.
Faszerowane muszle krakowską
Dodać ketchup oraz zioła do smaku, wymieszać.
Faszerowane muszle krakowską
Muszle makaronowe napełniać farszem. Piec w temp. 180 stopni 10 minut. Podawać na ciepło.