iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Bób z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepszą zabawą przed jego zjedzeniem jest obieranie ze skórki, taki bób wciąga bardziej jak słonecznik.

Bób z grilla

Składniki:

Bób z grilla

 

Sposób przygotowania:

Bób z grilla

ETAP 1:

Bób z grilla
Bób przygotowujemy na foli aluminiowej.

Surowy, umyty bób wsypujemy na spory kawałek foli aluminiowej, dodajemy wiórki masła, drobno posiekany czosnek, posypujemy solą oraz pieprzem.

ETAP 2:

Bób z grilla
Bób przygotowujemy razem z grzankami i daniem głownym.

Przygotowany bób zamykamy w paczuszce z foli i układamy na rozgrzanym grillu. Przygotowany bób zamykamy w paczuszce z foli i układamy na rozgrzanym grillu. Kieszonki z bobem grillujemy około 15-20 minut ( czas zależy od temperatury na grillu). Podajemy gorący posypany zieloną pietruszką z dodatkiem grzaneczki którą możemy maczać w pysznym sosie co powstanie z masełka i przypraw.


Tagi:

grill bób