mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Faszerowane pomidorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fajne faszerowane pomidorki z mięsem i papryką

Faszerowane pomidorki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane pomidorki

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidorki
Pomidory myjemy , odkrawamy łebki . Wydrążamy miąższ ze środka . Mięso mielone wrzucamy do miski i dodajemy do niego miąższ z wydrążonych pomidorów oraz , pokrojoną drobno paprykę , doprawiamy do smak solą i pieprzem oraz kucharkiem , mieszamy . Gotowa masa napełniamy pomidory i przykrywamy kapeluszem . Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w temp : 180 C około 20 -30 minut . Podawać z ulubionym sosem .
Faszerowane pomidorki
Pomidorki wydrążaone i nafaszeroawne ,...
Faszerowane pomidorki
Odcinamy daszki i wydrażamy miąższ pomidorowy
Faszerowane pomidorki
Mięso doprawiamy do smaku i dodajemy paprykę .
Faszerowane pomidorki
Podajemy z ulubonym sosem , ja daje czosnkowy