Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

Faszerowane roladki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faszerowane roladki z papryką i ogórkiem to doskonały przepis na niedzielny obiad. Pyszny i szybki.

Faszerowane roladki z kurczaka

Składniki:

Faszerowane roladki z kurczaka

 

  • 1,5 kg filetu z piersi kurczaka
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz, czosnek, suszona cebula i delikat
  • musztarda
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Faszerowane roladki z kurczaka
Fileta z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na części i rozbijamy tłuczkiem jak na mięso schabowe. Doprawiamy do smaku przyprawami: suszoną cebulą, granulowanym czosnkiem, delikatem do mięs oraz pieprzem i solą. Smarujemy musztardą i nakładamy kawałeczki papryki i ogórka. Zwijamy w rolady.

Pieczemy na patelni do miękkości.