Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka faszerowane papryką i ogórkiem
Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Ogórki kiszone także kroję w podłużne pasy. Filety z piersi kurczaka cienko rozbijam tłuczkiem. Oprószam solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa kładę po kawałku papryki oraz ogórka. Mięso delikatnie zwijam w roladki.
Roladki maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Przygotowane roladki układam na patelni z rozgrzanym olejem.
Smażę na rumiano z każdej strony. Podaję z ziemniakami i surówką.
Roladki maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Przygotowane roladki układam na patelni z rozgrzanym olejem.
Smażę na rumiano z każdej strony. Podaję z ziemniakami i surówką.