Sposób przygotowania:
Pizza z patelni z fasolką szparagowąETAP 1:
Drożdże rozkruszyć. Dodać cukier i łyżkę mąki oraz ciepłe mleko. Rozmieszać i odstawić do podrośnięcia. Resztę składników na ciasto umieścić w misce. Dodać zaczyn i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia na godzinę.
Fasolkę szparagową oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować al' dente w osolonej wodzie i odcedzić. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju. Zeszklić na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodać fasolkę oraz paprykę. Chwilę przesmażyć. Dodać ketchup z cukinii i zioła prowansalskie. Dusić kilkanaście minut. Doprawić solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt dużej patelni. Patelnię lekko natłuścić i włożyć ciasto. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż spód się przyrumieni. Odwrócić. Wyłożyć uduszoną fasolkę. Na to pokrojoną wędlinę i plastry sera. Ponownie przykryć i na małym ogniu smażyć pizzę aż ser się rozpuści.
Podawać na gorąco.