Sposób przygotowania:
Pyszny gulasz paprykowy jednogarnkowy
Marchew, seler, pietruszkę obrać, opłukać i pokroić na kawałki, cebulę i czosnek pokroić drobno, papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kawałki nie za duże, cukinię opłukać i pokroić na kawałeczki razem ze skórką.
Do garnka wlać olej rzepakowy i rozgrzać, wsypać marchew, seler, pietruszkę i podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu.
Wsypać cebulę z czosnkiem i wymieszać, podsmażać z 4 minuty.
Na koniec wsypać paprykę, cukinię, dodać kucharka, paprykę ostrą, pieprz ziołowy i pod przykryciem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw na "al dente", wody wlać tylko trochę, warzywa swój sok puszczą, do smaku, na koniec dodać do smaku sól i pieprz.
Do garnka wlać olej rzepakowy i rozgrzać, wsypać marchew, seler, pietruszkę i podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu.
Wsypać cebulę z czosnkiem i wymieszać, podsmażać z 4 minuty.
Na koniec wsypać paprykę, cukinię, dodać kucharka, paprykę ostrą, pieprz ziołowy i pod przykryciem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw na "al dente", wody wlać tylko trochę, warzywa swój sok puszczą, do smaku, na koniec dodać do smaku sól i pieprz.