Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka
Pora umyć, naciąć wzdłuż. Następnie przekroić pora na szerokość filetów i sparzyć go gorącą wodą. Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć przyprawą do kurczaka, skropić olejem sezamowym. Wstawić filety do lodówki na 4 godziny.
Mozzarellę pokroić w grube słupki. Następnie rozchylić kawałek pora włożyć gruby słupek mozzarelli, zawinąć.
Ułożyć pora z mozzarellą na filecie z kurczaka i zwinąć w roladki. Jajko roztrzepać widelcem. Roladki panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni i smażyć roladki z wszystkich stron na złoty kolor.
Mozzarellę pokroić w grube słupki. Następnie rozchylić kawałek pora włożyć gruby słupek mozzarelli, zawinąć.
Ułożyć pora z mozzarellą na filecie z kurczaka i zwinąć w roladki. Jajko roztrzepać widelcem. Roladki panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni i smażyć roladki z wszystkich stron na złoty kolor.