Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z dodatkiem makaronu
Świeże mielone mięso z indyka dać do miski, dodać drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą, makaron nitki (z dnia poprzedniego zostało trochę), kucharka, paprykę słodką i ostrą, pieprz mielony, przyprawę w płynie, jajka.
Wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę z 3 minuty.
Zwilżonymi dłońmi formować kotlety nie za grube i nie za duże, obtaczać każdy w mące pszennej.
Smażyć na gorącym smalcu na rumiano z każdej strony, na koniec nakryć kotlety pokrywką i dusić na średnim ogniu z 5 minut, raz je obrócić, zdjąć z ognia.
Wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę z 3 minuty.
Zwilżonymi dłońmi formować kotlety nie za grube i nie za duże, obtaczać każdy w mące pszennej.
Smażyć na gorącym smalcu na rumiano z każdej strony, na koniec nakryć kotlety pokrywką i dusić na średnim ogniu z 5 minut, raz je obrócić, zdjąć z ognia.