Sposób przygotowania:
Faworki z ciasta francuskiego
Opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy odcinamy paski o szerokości około 1 - 1,5 cm, następnie przecinamy na taką długość jakie długie chcemy faworki. Każdy pasek przecinamy w środku i wywijamy tak jak wywija się faworki. Jeden koniec przewijamy przez rozcięcie.
Faworki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smarujemy rozbełtanym żółtkiem wymieszanym z odrobiną wody.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C.i pieczemy około 15 minut.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Faworki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smarujemy rozbełtanym żółtkiem wymieszanym z odrobiną wody.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C.i pieczemy około 15 minut.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
To prawda są smaczne i szybkie w przygotowaniu.;)
gusia1000