Sposób przygotowania:
Figi na chmurce
1. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem.
2. Z fig odcinamy "czapeczki" wydrążamy delikatnie środek ( nie wyrzucamy!)
3. Kaszę jaglaną mieszamy z miąższem z fig. Tak powstałą masą faszerujemy figi. Przykrywamy czapeczkami. Zapiekamy w piekarniku w 185 Stopniach przez 15 min
4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
5. Do miseczek deserowych nakładamy ubitą bitą śmietanę, układamy na niej przestudzone figi, polewamy czekoladą oraz sokiem
2. Z fig odcinamy "czapeczki" wydrążamy delikatnie środek ( nie wyrzucamy!)
3. Kaszę jaglaną mieszamy z miąższem z fig. Tak powstałą masą faszerujemy figi. Przykrywamy czapeczkami. Zapiekamy w piekarniku w 185 Stopniach przez 15 min
4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
5. Do miseczek deserowych nakładamy ubitą bitą śmietanę, układamy na niej przestudzone figi, polewamy czekoladą oraz sokiem
monikaT83
paolineczka
Dziękuje:)