Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Filet w ostrej panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki z filetu drobiowego w ostrej panierce

Filet w ostrej panierce.

Składniki:

Filet w ostrej panierce.

 

  • podwójny filet z kurczaka

 

  • 1/4 szklanki papryki mielonej (najlepiej ostrej)

 

 

 

  • szczypta soli, pieprzu, wegety

 

 

 

  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Filet w ostrej panierce.
Filet dzielimy na platy, tak jak na kotlety. Wyrównujemy ich grubość przy pomocy tłuczka. Oprószamy je solą, pieprzem, wegetą, pieprzem cayenne i papryką mieloną. W trzech naczyniach umieszczamy kolejno: mąkę, rozkłocone jajka, bułkę tartą wymieszaną z pieprzem cayenne i papryką mieloną. Panierujemy kotlety w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.