Sposób przygotowania:
Filet w płatkach kukurydzianych
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie przygotowane przyprawy łączymy ze sobą. oprószamy nimi pokrojone mięso i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie do miseczki roztrzepujemy jajko. Moczymy kawałki fileta i obtaczamy w płatkach kukurydzianych.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Oczywiście na wolnym ogniu.
Wszystkie przygotowane przyprawy łączymy ze sobą. oprószamy nimi pokrojone mięso i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie do miseczki roztrzepujemy jajko. Moczymy kawałki fileta i obtaczamy w płatkach kukurydzianych.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Oczywiście na wolnym ogniu.