zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Filet w piegowatej panierce

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Netka podsunęła mi pomysł z siemieniem lnianym i dodałam go dziś do panierki

Filet w piegowatej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet w piegowatej panierce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet w piegowatej panierce
Filety umyć i jeśli są za grube rozciąć. Każdy z filetów oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Jajka rozmieszać z majonezem dodając sól i pieprz. W rozdrabniaczu umieścić płatki kukurydziane i siemię lniane i zmiksować. Siemię będzie tylko lekko zmiksowane i widoczne będą ziarenka. Do siemienia i płatków wsypać bułkę tartą i wymieszać panierkę. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtoczyć w mące a następnie zanurzyć w majonezowym jajku i panierować w panierce. Kotlety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
Filet w piegowatej panierce
przygotowac filety oraz jajka i skladniki na panierke
Filet w piegowatej panierce
platki zmiksowac z siemieniem lnianym ...
Filet w piegowatej panierce
kotlety z piersi panierowac w przygotowanej panierce
Filet w piegowatej panierce
potem smażyc na oleju na złoto brazwoy kolor