anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Dorsz w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dorsz jest bardzo delikatny w smaku. Do smażenia ryby należy wybierać mięsiste i takie które nie mają ości najlepiej filety

Dorsz w płatkach kukurydzianych

Składniki:

Dorsz w płatkach kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w płatkach kukurydzianych
Dorsza rozmrozić. Osuszyć każdy filet przyprawić solą, pieprzem i przyprawa do ryby. Odstawić na godZinę. Po tym czasie jaja roztrzepać z łyżeczka mąki. Filety pojedynczo moczyć w jajku. Płatki delikatnie rozdrobnić i dać na talerz rybę z roztrzepanym jaja wkładać do płatków i dokładnie obkleić w płatki. Smażyć na gorącym oleju.