reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Filet z kurczaka do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis najprostszy z możliwych i chyba nikt nie powie ze nie ma na to czasu- użyłam gotowej mieszanki do kurczaka i tyle.

Filet z kurczaka do pieczywa

Składniki:

Filet z kurczaka do pieczywa

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka ( średniej wielkości)
  • 2-3 łyżki przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka papryki wędzonej słodkiej
  • 2 łyżki oleju
  • dodatkowo
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka do pieczywa

przygotowanie

Filet z kurczaka do pieczywa
najlepiej wybrać filety średniej wielkości, te duże mogą być twarde

Przyprawę do kurczaka i paprykę mieszamy i wysypujemy na talerz.

Piersi myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym, rozcinamy, pozbywając się mostka i chrząstki.

pieczenie

Filet z kurczaka do pieczywa
mięso mozna przygotować wcześniej, ale można też piec od razu

Każdą dokładnie obtaczamy w przyprawach i przekładamy na folię aluminiową, polewamy olejem i dokładnie zwijamy- pierwsze boki, potem zwijamy u góry.

Oba pakuneczki przekładamy na blachę i pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.

Mięso wycia gamy, studzimy i wkładamy do lodówki , najlepiej na noc, potem już się zajadamy ;)
Prosto i szybko, nie licząc czasu stygnięcia i stężenia ;)

Smacznego.


Tagi:

mięso danie