Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z sosem z kiwi
Filety z kurczaka umyć, osuszyć. Mięso stłucz lekko tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą oraz białym pieprzem. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Kiwi obrać i pokroić w plastry. Rozgrzać masło na patelni obsmażyć kiwi z obu stron.
Filet z kurczaka obsmażyć na pozostałym maśle z obu stron. Następnie podlać bulionem warzywnym.
Po 10 minutach wlać białe wytrawne wino. Dusić filet jeszcze 10-15 minut.
Wyjąć filet, pozostawić 8 plastrów kiwi. Resztę kiwi włożyć do płynu pozostałego po duszeniu fileta, zmiksować.
Doprawić do smaku sos solą, białym pieprzem oraz imbirem.
Podgrzać filety, położyć po 2 plastry kiwi.
Podać kotlety z sosem z kiwi.
Kiwi obrać i pokroić w plastry. Rozgrzać masło na patelni obsmażyć kiwi z obu stron.
Filet z kurczaka obsmażyć na pozostałym maśle z obu stron. Następnie podlać bulionem warzywnym.
Po 10 minutach wlać białe wytrawne wino. Dusić filet jeszcze 10-15 minut.
Wyjąć filet, pozostawić 8 plastrów kiwi. Resztę kiwi włożyć do płynu pozostałego po duszeniu fileta, zmiksować.
Doprawić do smaku sos solą, białym pieprzem oraz imbirem.
Podgrzać filety, położyć po 2 plastry kiwi.
Podać kotlety z sosem z kiwi.