Sposób przygotowania:
Smażony ryż curry ze szparagami
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, pokroić na małe kawałki.
Dymki posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać dość sporą ilość masła, położyć szparagi smażyć 3-4 min co chwila mieszając, dodać dymkę, zeszklić.
Do warzyw wsypać ryż oraz przyprawy.
Smażyć co jakiś czas mieszając aż ryż zacznie się przyrumieniać.
Ryż podawać posypany szczypiorkiem.
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, pokroić na małe kawałki.
Dymki posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać dość sporą ilość masła, położyć szparagi smażyć 3-4 min co chwila mieszając, dodać dymkę, zeszklić.
Do warzyw wsypać ryż oraz przyprawy.
Smażyć co jakiś czas mieszając aż ryż zacznie się przyrumieniać.
Ryż podawać posypany szczypiorkiem.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2