Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka faszerowany
Piersi z kurczaka i wątróbkę dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Jeden filet oraz wątróbkę mielimy w maszynce. Bułkę namaczamy i także mielimy. Przyprawiamy farsz pieprzem i solą. Dodajemy do niego jajko oraz startą na tarce cebulę.
Mieszamy do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą.
Filety nacinamy ostrożnie z wąskiej strony tak, by utworzyć kieszonkę. Napełnić ją farszem i dopchnąć do dokładnie do końca.
Włożyć filety do rękawa i piec je przez pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Mieszamy do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą.
Filety nacinamy ostrożnie z wąskiej strony tak, by utworzyć kieszonkę. Napełnić ją farszem i dopchnąć do dokładnie do końca.
Włożyć filety do rękawa i piec je przez pół godziny w temperaturze 180 stopni.