Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Filet z kurczaka faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki filet z kurczaka, faszerowany wątróbką drobiową można podać na obiad i polać sosem lub jeść na zimno z pieczywem.

Filet z kurczaka faszerowany

Składniki:

Filet z kurczaka faszerowany

 

  • filet z kurczaka 4 pojedyncze sztuki
  • wątróbka drobiowa 4 szt
  • jajko 1 szt
  • bułka czerstwa 1/2 szt
  • cebula 1 mała szt
  • sól do smaku
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka faszerowany
Piersi z kurczaka i wątróbkę dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Jeden filet oraz wątróbkę mielimy w maszynce. Bułkę namaczamy i także mielimy. Przyprawiamy farsz pieprzem i solą. Dodajemy do niego jajko oraz startą na tarce cebulę.

Mieszamy do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą.

Filety nacinamy ostrożnie z wąskiej strony tak, by utworzyć kieszonkę. Napełnić ją farszem i dopchnąć do dokładnie do końca.

Włożyć filety do rękawa i piec je przez pół godziny w temperaturze 180 stopni.