VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kruchy i wyrazisty filet z kurczaka w intensywnym kolorze. Idealnie sprawdzi się na domowych imprezach, gdyż z sosem smakuje wyśmienicie.

Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki

Składniki:

Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki

Panierka

 

Sos

  • 1 mały jogurt naturalny
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki
Filet z kurczaka kroimy na płaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą.