Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 760]

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przedstawiam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna i sprawdzi się o każdej porze roku.

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Składniki:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

 

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Opcjonalnie do dekoracji:

  • szczypiorek
  • papryka w płatkach/proszku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Jajka:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą
Żółtka oddzielić od białe tak, aby nie uszkodzić białka.

Jajka należy ugotować na twardo.

Po ostudzeniu obrać, przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka.

Farsz:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą
Farsz jajek doprawić według własnego smaku.

Żółtka utrzeć z musztardą o wyrazistym smaku i z majonezem, a następnie połączyć z posiekanym szczypiorkiem.

Farsz doprawić do smaku.

Podanie:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą
Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.

Białka napełnić farszem i udekorować na przykład szczypiorkiem i papryką.