Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z mintaja w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjny piątkowy obiadek

Filet z mintaja w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z mintaja w panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja w panierce
Filety z mintaja umyć, pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Jajka rozbić na talerz, dodać odrobinę soli i rozmieszać widelcem. Filety obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Filet z mintaja w panierce
Etap 1
Filet z mintaja w panierce
Etap 2