Sposób przygotowania:
Filety z makreli w białym winie
Roztopić w rondlu 30g masła, ułożyć filety. Cebulkę drobno pokroić, dodać razem z winem, solą i pieprzem. Gotować 15 min pod przykryciem, na małym ogniu. Wystudzić, odlać płyn.
Na patelni zrobić zasmażkę z mąki i 30g masła, gdy nabierze złotego koloru zalać płynem, mieszając dodać koncentrat pomidorowy, gotować aż sos zgęstnieje. Dodać sos do rondla z filetami, resztę masła, estragon i zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem.
Na patelni zrobić zasmażkę z mąki i 30g masła, gdy nabierze złotego koloru zalać płynem, mieszając dodać koncentrat pomidorowy, gotować aż sos zgęstnieje. Dodać sos do rondla z filetami, resztę masła, estragon i zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem.