Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Ryba w sosie węgierskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Propozycja na piątkowy obiad. Szybko i prosto przygotujesz kawałki fileta rybnego w warzywnym sosie. Koniecznie wypróbuj, bo danie jest bardzo smaczne.

Ryba w sosie węgierskim

Składniki:

Ryba w sosie węgierskim

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie węgierskim

I

Ryba w sosie węgierskim

1. Do miski wsypuję mąkę, paprykę wędzoną, sól, wbijam jajko, wlewam wodę, mieszam trzepaczką tak, żeby nie było grudek.
2. Rybę kroję na mniejsze kawałki, solę, następnie zanurzam w cieście i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

II

Ryba w sosie węgierskim

3. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju.
4. Do warzyw dodaję pokrojone w drobne paseczki papryki oraz pomidory z puszki. Doprawiam pieprzem oraz solą, gotuję około 10 minut.

III

5. Warzywa oraz rybę po usmażeniu układam na przemian w naczyniu.
6. Rybka gotowa, podaję z ziemniakami.
7. Smacznego.