Sposób przygotowania:
Flaczki
Gotujemy porcje rosołowe wraz z udkami z kurczaka. Kiedy sa gotowe wyjmujemy je z wywaru, obieramy z mięsa. Wrzucamy mięso z powrotem do wywaru wraz z warzywami i flaczkami wołowymi. Gotujemy do miękkości flaczków.Wyjmujemy warzywka.Marchewka może zostać. Doprawiamy na ostro maggi, pieprzem, papryką i majerankiem- woda musi zrobić się brązowa od papryki!
Solimy do smaku.
Mąkę rozprowadzamy wodą po czym zagęszczamy nią nasze flaczki. Na sam koniec dosmaczamy solą.
Nie przykrywajcie zanim nie ostygną-skraplająca się para spowoduje popsucie się potrawy. Jeżeli w trakcie przechowywania z jakiegoś powodu spienią się-nie nadają się do spożycia.
Podajemy na gorąco z chlebem
Smacznego
Solimy do smaku.
Mąkę rozprowadzamy wodą po czym zagęszczamy nią nasze flaczki. Na sam koniec dosmaczamy solą.
Nie przykrywajcie zanim nie ostygną-skraplająca się para spowoduje popsucie się potrawy. Jeżeli w trakcie przechowywania z jakiegoś powodu spienią się-nie nadają się do spożycia.
Podajemy na gorąco z chlebem
Smacznego