kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Flaczki po algiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Flaki oczyścić, sparzyć, wypłukać, kilkakrotnie zmieniając wodą i pokrajaź na wąskie paski.

Flaczki po algiersku

Składniki:

Flaczki po algiersku

 

  • flaki 800 g
  • papryka 4 szt
  • czosnek 10 ząbek
  • cebula 2 szt
  • oliwa 4 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • kminek 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Flaczki po algiersku
Flaki oczyścić, sparzyć, wypłukać, kilkakrotnie zmieniając wodą i pokrajaź na wąskie paski. Cebulę pokrajać cienko na połówki plastrów, przesmażyć na oliwie, dodać oczyszczone z gniazdek i pokrajane papryki, kminek, roztarty i wymieszany z solą czosnek; dusić kilka minut pod przykryciem. Wsypać pokrajane flaki, zalać gorącą wodą i gotować na bardzo małym ogniu do miękkości; gdyby płyn zbytnio wyparował, podlewać wodą.