Flądra w listkach laurowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, więc jest idealna na jeden z tych zapracowanych dni, kiedy mamy ochotę na coś pysznego w nagrodę.

Flądra w listkach laurowych

Składniki:

Flądra w listkach laurowych

 

  • około 1 kg. flądry (najlepiej tuszka)
  • 3 cytryny
  • kilka listków laurowych
  • sól
  • tymianek

Sposób przygotowania:

Flądra w listkach laurowych
Flądrę czyścimy, myjemy,solimy z dwóch stron i kładziemy na wyłożonej folią blasze. Cytryny myjemy, kroimy na plasterki, kładziemy na flądrach. Posypujemy listkami laurowymi i tymiankiem. Rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, wstawiamy rybę. Po upływie 15-20min. będzie gotowa. Do tego kieliszek białego, schłodzonego wina i można zapomnieć o ciężkim dniu.