Flądra z trawą cytrynową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tym razem miałam melodię na egzotykę, flądra wyszła rewelacyjnie aromatyczna i bardzo ciekawa w smaku

Flądra z trawą cytrynową

Składniki:

Flądra z trawą cytrynową

 

  • Na 2 porcje
  • 2 flądry
  • kilka suszonych liści trawy cytrynowej
  • 2 suszone nasionka kardamonu
  • 2 gałązki tymianku
  • sok z cytryny
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Flądra z trawą cytrynową

Flądrę sprawiamy odcinając jej głowę i patrosząc. Płuczemy, osuszamy. Do kieszonki flądry pakujemy przyprawy: trawę cytrynową, kardamon, tymianek, sól i sok z cytryny. Następnie flądrę smażymy z 2 stron, pod koniec smażenia pod przykryciem. Smacznego