lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Wigilijna flądra na słodko- kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uwielbiam ryby zwłaszcza na Wigilijnym stole . Tym razem będzie całkiem inna ryba flądra filetowana pierwszy raz robię , myślę że będzie doskonała , jestem tego pewna .

Wigilijna flądra na słodko- kwaśno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wigilijna flądra na słodko- kwaśno

 

  • flądra filetowana 2 kg ( kupiłam mrożoną )

 

  • ocet 1.1/2 szklanki

 

  • woda gotowana 6 szklanek

 

  • cukier 170 gram

 

 

 

 

 

  • cebula 4 szt.

Sposób przygotowania:

Wigilijna flądra na słodko- kwaśno
Rybę rozmrażamy , kroimy na mniejsze kawałki , skrapiamy sokiem z cytryny , zostawiamy na 2 godziny . Osuszamy ręcznikiem papierowym obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu . Do naczynia żaroodpornego wkładam pokrojoną cebulę w talarki 2 szt posypuje ziele i listkami laurowymi . Dodaje pieprz mielony . Połowę usmażonej ryby kładę na cebule . Smażę drugą połowę ryby i kładę na cebulę zakrywam cebulą. Do miski wlewam zagotowaną wodę dodaje cukier i ocet mieszam. Zalewam rybę i zostawiam ja na 2 dni . Po dwóch dniach jest gotowa .Pyszna .
Wigilijna flądra na słodko- kwaśno
Rybę rozmrażamy , kroimy na mniejsze kawałki , skrapiamy sokiem z cytryny , zostawiamy na 2 godziny .
Wigilijna flądra na słodko- kwaśno
Osuszamy ręcznikiem papierowym obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu .
Wigilijna flądra na słodko- kwaśno
Do naczynia żaroodpornego wkładam pokrojoną cebulę w talarki 2 szt posypuje ziele i listkami laurowymi . Dodaje pieprz mielony . Połowę usmażonej ryby kładę na cebule .
Wigilijna flądra na słodko- kwaśno
Smażę drugą połowę ryby i kładę na cebulę zakrywam cebulą. Do miski wlewam zagotowaną wodę dodaje cukier i ocet mieszam. Zalewam rybę i zostawiam ja na 2 dni . Po dwóch dniach jest gotowa .Pyszna .