" robienie na oko" jest chyba normalne mnie też jest ciężko podać przepis i czasem coś wychodzi lepiej a czasem gorzej ostatnio się skupiłam nad naleśnikami bo ktoś mnie prosił o przepis i wyszła mi taka głupota w stylu kubek mąki i dwie płaskie łyżki
kurcze, az sie prosi o nowy watek "moje najwieksze osiagniecie kulinarne", gdzie moglibyscie opisac (nie przepis, a opis) jakies Wasze specjalne dzielo
Dykiel , Drozda i inni ktorzy robil wcześniej ( i robia ) inne rzeczy nie powinni blaźnić się książkami ( pisanymi przeważnie nie przez nich ale doradcow , oni daja tylko nazwisko) ani żdnymi gotowaniami , niech robią to ludzie dla ktorych jest to pasja lub sa kucharzami , wiesz chef? ja też zawsze robię wszystko na oko i mam teraz problem w podawaniu przepisów , bo jak na przyklad podac że robie kluski śląskie i daję 3 części tegao a jedna tego?...a są ludzi którzy do mnie pisza i pytaja ile konkretnie wg wagi , albo pisza że mi to zajmuje godzine a im godzine same krojenie...hmmm rożnie to bywa , ale co do tych " kucharzy " ....niech gotuja pasjonaci po prostu...
to prawda... czasem sam nie jestem w stanie odtworzyć czegoś co przyrządziłem w przypływie twórczej pasji....
Dykiel , Drozda i inni ktorzy robil wcześniej ( i robia ) inne rzeczy nie powinni blaźnić się książkami ( pisanymi przeważnie nie przez nich ale doradcow , oni daja tylko nazwisko) ani żdnymi gotowaniami , niech robią to ludzie dla ktorych jest to pasja lub sa kucharzami , wiesz chef? ja też zawsze robię wszystko na oko i mam teraz problem w podawaniu przepisów , bo jak na przyklad podac że robie kluski śląskie i daję 3 części tegao a jedna tego?...a są ludzi którzy do mnie pisza i pytaja ile konkretnie wg wagi , albo pisza że mi to zajmuje godzine a im godzine same krojenie...hmmm rożnie to bywa , ale co do tych " kucharzy " ....niech gotuja pasjonaci po prostu...
też kiedyś o tym myślałem , ale bardziej byłoby to opowiadaniem niż poradnikiem ...poprostu ja gotuję na wyczucie (na oko) i nigdy niczego nie ważę ... ot i moja zguba w tym własnie...a ty tam na wyspach to polskie poradniki masz?
a młody Kuroń ?
Obserwuj wątekOdp: a młody Kuroń ?
mediana
Odp: a młody Kuroń ?
cremebrule
Odp: a młody Kuroń ?
dobry
Odp: Odp: a młody Kuroń ?
chef
to prawda... czasem sam nie jestem w stanie odtworzyć czegoś co przyrządziłem w przypływie twórczej pasji....
Odp: a młody Kuroń ?
jarek-energy
Odp: a młody Kuroń ?
cremebrule
Odp: Odp: a młody Kuroń ?
chef
znają się ... to pewnie dlatego ją promujesz? hihi
Odp: a młody Kuroń ?
cremebrule
A tak na serio mam takie i siakie, a Bozene to przyuwazylam u moich rodzicow...
Odp: Odp: a młody Kuroń ?
chef
też kiedyś o tym myślałem , ale bardziej byłoby to opowiadaniem niż poradnikiem ...poprostu ja gotuję na wyczucie (na oko) i nigdy niczego nie ważę ... ot i moja zguba w tym własnie...a ty tam na wyspach to polskie poradniki masz?
Odp: a młody Kuroń ?
cremebrule