Zawsze na święta przyrządzam pyszne mięso jest ono połączone z serem taka mini roladka z nadzieniem w środku naprawdę gorąco polecam a jeżeli chciecie wiedzieć jakie to mięso tutaj wam przesyłam link https://zpm-karol.pl/product/poledwica-sopocka-500g-zaklad-miesny-karol/ ta polędwica super się składa na takie eksperymenty
ja co roku robię zupełnie coś innego. święta spędzamy u rodziców i teściów, więc roboty dużo nie mam ale na każde święta wymyślam nową potrawę:-) W tym roku myślę o kaczce, tylko jeszcze nie mam pomysłu. Może gęś... Na pewno będzie pasztet.
ja jako mięsożerca przyjmę je pod każdą postacią. Mama zawsze piecze karkówkę oraz roladę z boczku W tym roku Święta pod palmami więc pewnie będzie sałatka z arbuza
Ja nigdy nie robiłam gęsi. Mam zamrożoną i właśnie upiekę ją na Święta. Jeszcze nie wiem w jakiej postaci ale będzie. A tak to tradycyjnie karkówka, roladki z kurczaka z serem, schab i coś tam jeszcze wymyślę.
Co prawda w domach jeszcze nie świętujemy - raczej zaciskamy pasa przed wielkimi świątecznymi zakupami, ale w sklepach... choinki, lampki, co krok bożonarodzeniowe jarmarki.
Powiedzcie, jakie mięso planujecie w tym roku przygotować na Boże Narodzenie? Nadziejecie i upieczecie schab? U mnie co roku podobnie - czyli schab ze śliwką, z morelami, pieczenie dużego indyka. A może macie też mniej standardowe pomysły?
Bożonarodzeniowe mięsa
Obserwuj wątekOdp: Bożonarodzeniowe mięsa
danusia09
Odp: Bożonarodzeniowe mięsa
Netka
Odp: Bożonarodzeniowe mięsa
darmiona
Odp: Bożonarodzeniowe mięsa
agabi22
Odp: Bożonarodzeniowe mięsa
zewa
Odp: Bożonarodzeniowe mięsa
KrewkaKrystyna
Co do mięs to bardzo lubię tradycyjny schab ze śliwkami ale jeszcze bardziej specjalność mojej mamy - roladki schabowe z zielonym pesto!
Muszę się też przyznać, że mięso podczas świąt smakuje mi tylko pierwszego dnia, więc tym bardziej liczę na to, że będzie pyszne w tym roku
Bożonarodzeniowe mięsa
cherry
Powiedzcie, jakie mięso planujecie w tym roku przygotować na Boże Narodzenie? Nadziejecie i upieczecie schab? U mnie co roku podobnie - czyli schab ze śliwką, z morelami, pieczenie dużego indyka. A może macie też mniej standardowe pomysły?