ja robię (przepis własny objęty prawem autorskim ) bazyliszki czyli naleśniki z nadzieniem twarogowo-cebulowo-szpinakowym polane sosem śmietanowo-serowo-bazyliowym
Bazylię można zamrozić. W małych woreczkach. im większa ilość bazylii w woreczku tym smak staje się inny. Jeżeli nie masz zamiaru mrozić, dodawaj to większości potraw - ryb, mięs, sałatek, surówek. Znam przepis, w którym zużywa się mnóstwo bazylii. Jest to jajecznica włosko-polska ( mój osobisty przepis). Wystarczy zerwć dużo bazylii, usmażyć jajecznicę z kostką wędlinki ( najlepiej nie tłustej ). I zasypać kilogramem bazylii Mniam.
Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
cremebrule
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
mediana
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
Lucy
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
dobry
w ogole ziółka rządzą
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
aDzius04
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
jagna
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
dobry
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
Hanna
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
sugimoto
Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?
dobry
mogę wysłać Ci adres i sprezentuj mi ją. zrobię pyszną zupę i zaproszę Cię na nią