haha mam podobnie darmiona jeszcze bardziej lubie gorgonzole i wszelakie z przerostem niebieskiej pleśni polecam ci wyprawy do lidla, czasem mozna znalezc tam takie sery , ze głowa mała! pycha
na mikołaja dostalam pyszny, prawdziwy, francuski camembert! fantastyczny, lejący i smeirdzący kosmicznie! nie moglam dostac lepszego prezentu biorąc pod uwagę moją miłość do serów!
dziś na drugie śniadanie pasta z bakłażana z czosnkiem, orzeszkami piniowymi, natką.. Wczoraj wieczorem upiekłam pszenno-razowe bułeczki ze słonecznikiem. Idealnie komponowały się z ta pastą, ziołowym camembertem i pomidorem
dziś na drugie śniadanie, a raczej lunch beda tortille. Siostra ma dzień lunchowy w pracy, z ograniczeniami: żadnego mięsa, surowej cebuli i pieczarek Zrobiłysmy tortille z cream cheese (almette naturalny), sałatą lodową, zielonym ogórkiem, wędzonym łososiem i majonezem. Do tego tylko sól, grubo zmielony pieprz, sok z cytryny i koperek Ciekawe jak będzie smakować... Do tego prostego dania zainspirowała mnie książka "Gotuj i chudnij" - przepis na wrap prosto z Manhattannu tym samym polecam książkę. Dania sa pięknie sfotografowane, apetyczne i niczego nie trzeba sobie odmawiać. Na zdj jeszcze druga nasza nowa książka - nowe spojrzenia na polska kuchnie Wojciecha Modest Amaro. rewelacyjne zdjęcia, bardzo modernistyczne stylizacje a przepisy... odsyłam do książki !
A co do samego połączenia serek-wędzona ryba, to często będąc w NY jadałam podobne lunche - bułka cebulowa, serek, wędzony łosoś lub inna ryba, pieprz i cytryna
Co dzisiaj na drugie śniadanie??
Obserwuj wątekOdp: Odp: Co dzisiaj na drugie śniadanie??
Donnna
Odp: Co dzisiaj na drugie śniadanie??
agabi22
darmiona
Donnna
Donnna
thegrooba
-Natka-
thegrooba
A co do samego połączenia serek-wędzona ryba, to często będąc w NY jadałam podobne lunche - bułka cebulowa, serek, wędzony łosoś lub inna ryba, pieprz i cytryna
Babciagramolka
olmanka