co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

edytaha
  • edytaha

• Przepisy: 992
  • Artykuły: 3
Bahus napisał(a):

Kapuśniak z kiszonej kapusty nagotowany na boczku wędzonym, klopsy drobiowo wieprzowe, ziemniaki, sałatka z pomidora z czosnkiem i oliwą.

Ależ narobiłeś mi smaku na kapuśniak! Zupełnie zapomniałam, że taka zupa istnieje, a Twój wygląda niczegowato, mniamniam

Odp: co dzisiaj na obiad?

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Kapuśniak z kiszonej kapusty nagotowany na boczku wędzonym, klopsy drobiowo wieprzowe, ziemniaki, sałatka z pomidora z czosnkiem i oliwą.
obrazek obrazek obrazek
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Umnie dzisiaj ,Zeberka we wlasny sosie,do tego male ziemiaczki w skorupce posypane koperkiem i posypane sola i mizeria z ogurkow.mniam?

u mnie dzis na obiadek,botwinka i male ziemiaczki osobno posypane koperkiem i polane skwarkami.

Indra
  • Indra

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
A dziś lekko i zdrowo - Razowe spaghetti z mascarpone i szpinakiem - przepis na: http://www.ekosfera24.pl/category/razowe-spaghetti-z-mascarpone-i-szpinakiem.

CO SĄDZICIE O RAZOWYM SPAGHETTI?
o jeszcze jedna uwaga - do SZPINAKU bezwzględnie trzeba dodać GAŁKĘ MUSZKATOŁOWĄ! robi cuda z jego smakiem

optymistka
Dzisiejszy obiadek - jarskie leczo
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

optymistka
missMarietta napisał(a):

optymistko, skrop rybę cytryną lub dodaj do tłuszczu w którym smażysz kilka jej kropel.

Dziękuję za podpowiedź, sprawdziła się

Niedzielny obiadek. Filety z dorsza z patelni, frytki w przyprawach i kapusta kiszona z cebulą i śmietaną
obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 27 sie 2012 12:45 przez optymistka)

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
Zupa grzybowa z podgrzybków, klasyczny schaboszczak z kapustą i pyrkami (do popicia piwo)
obrazek obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 27 sie 2012 01:43 przez Bahus)
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

olmanka
  • olmanka

• Przepisy: 444
a u mnie pierwszy raz rybka na parze ;0 z ryżem w sosie słodko-kwaśnym. Mama ukrywała przede mną urządzenie do gotowania na parze, a pewnego dnia robiłam porządki w kuchni i się natknęłam na to urządzonko mama była załamana potem cały czas ją męczyłam , żebyśmy coś zrobiły na parze i się dzisiaj udało

gosia56
  • gosia56

• Przepisy: 823
  • Artykuły: 0
Surówka z zółtej cukini ,ziemniaczki i rolada schabowa nadziewana duszonymi warzywami.
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?