A dzisiaj obiad w ogrodzie -robialm wspólnie z tatą.
Udka z kurczaka rumienione na smalcu w naczyniu żeliwnym. a potem duszone w sosie wlasnym, podlane bulionem, z mlodą cebulą, czosnkiem. malymi marchewkami i pietruszkami, a na koniec sos zabielony i dodane swieze zioła: czerwona bazylia, oregano, tymianek, majeranek, mięta, szałwia, melisa i kolendra. Do tego ryż naturalny Kupiec (tata gotując cały czas myslał, ze ryż jest niedogotowany he he oraz sałata świeżo z ogródka ze śmietaną Ja zrobiłam zupę ze świeżego szczawiu, wkroilam ziemniaka z wczoraj i jajka ugotowane ze sniadania do tego natka, koperek i sczypiorkomu czegos zielonego brakowalo, mogł sobie dorwac i dołożyć do obiadu A na deser lody ze swiezych truskawek i poziomek - na mleku i śmietance
zmieniono 1 raz (ostatnio 12 cze 2011 21:50 przez thegrooba)
a U mnie wczoraj schab grillowany, fasolka z maslem i bułką tartą , małosolniaki po arabsku i młoda kapsta duszona, z koperkiem do tego sos barbecue Hunts a na deser sorbet.
na sorbet nie mam ochoty ale na mięsko i fasolke to tak mniam
a U mnie wczoraj schab grillowany, fasolka z maslem i bułką tartą , małosolniaki po arabsku i młoda kapsta duszona, z koperkiem do tego sos barbecue Hunts a na deser sorbet.
Na obiadek
Marynowana karkówka z kością z grilla
rzodkiewki gotowane z tartą bułką
ryż i sałatka z pomidorów, rukoli z dodatkiem fety, oliwek i ogrodowej rzeżuchy .
ps. posiałam rzeżuchę w ogrodzie i jest wyśmienitym dodatkiem do sałatek i kanapek a nawet jajecznicy
Znowu wstalam wczesnym rankiem, przygotowalam rosól na obiad, tak, ze po powrocie, nie musielismy czekac z burczacymi brzuchami na cieple danie. Na rosole ugotowalam zupe kalafiorowo-fasolowa, zabialana.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
Udka z kurczaka rumienione na smalcu w naczyniu żeliwnym. a potem duszone w sosie wlasnym, podlane bulionem, z mlodą cebulą, czosnkiem. malymi marchewkami i pietruszkami, a na koniec sos zabielony i dodane swieze zioła: czerwona bazylia, oregano, tymianek, majeranek, mięta, szałwia, melisa i kolendra. Do tego ryż naturalny Kupiec (tata gotując cały czas myslał, ze ryż jest niedogotowany he he
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
evita0007
na sorbet nie mam ochoty ale na mięsko i fasolke to tak
Odp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
evita0007
eli_555
A.B.
luna19
Na obiadek
Marynowana karkówka z kością z grilla
rzodkiewki gotowane z tartą bułką
ryż i sałatka z pomidorów, rukoli z dodatkiem fety, oliwek i ogrodowej rzeżuchy .
ps. posiałam rzeżuchę w ogrodzie i jest wyśmienitym dodatkiem do sałatek i kanapek a nawet jajecznicy
no i na deser lody truskawkowe z nowej maszynki
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
evita0007
Extra
evita0007
Sarenka