co dzisiaj na śniadanie?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

misia53
  • misia53

• Przepisy: 345
  • Artykuły: 0
mysliwa napisał(a):

ale biala kielbaska,wedliny, cwikla z chrzanem, polski chleb, sledziki...to wszystko bylo na swiatecznym sniadanku

Cieszę się moja droga ,ze na obczyżnie panuje polska atmosfera no i super,że są
najbliżsi obok.Moi chłopcy też jeżdzili po świecie ,ale mówią ,że tak jak w Polsce nigdzie się nie świętuje

Odp: co dzisiaj na śniadanie?

mysliwa
  • mysliwa

• Przepisy: 16
ale biala kielbaska,wedliny, cwikla z chrzanem, polski chleb, sledziki...to wszystko bylo na swiatecznym sniadanku

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

mysliwa
  • mysliwa

Droga Misiu

Swieta Spedzilam wraz ze Swoja Siostra ,Jej Rodzina i Moim Narzeczonym w Polskiej Atmosferze ...,ale to i tak nie to samo co Swieta w Polsce.. ..Teskno Mi do klimatu z dzieciecych lat i Duzego,Rodzinnego,Zrelaksowanego Spotkania! ...
Mimo,ze mamy Polska Msze i moglismy poswiecic pokarm w sobote .,to i tak tak jakos..Dziwnie...

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
A tak wogóle to dla wszystkich Wesołych Świąt,bo przecież święta jeszcze trwaja

zmieniono 1 raz (ostatnio 13 kwi 2009 12:18 przez kinga)

Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
misia53 napisał(a):

Witajcie w "lany poniedziałek"
ponieważ brzuchy jeszcze pełne więc będzie śniadanie z obiadem a może i z kolacją

Oj masz misia,brzuchy pełne,ale mimo wszystko u nas była powtórka z rozrywki i dziś na śniadanie było to samo co wczoraj(tylko nie święcone,bo święconke zjedlismy wczoraj),mimo iż jesteśmy na obczyżnie to świetujemy i jemy po polsku,czyli sałatki,szyneczki,kiełbaski,jajeczka oczywiście no i chrzan

misia53
  • misia53

Witajcie w "lany poniedziałek"
ponieważ brzuchy jeszcze pełne więc będzie śniadanie z obiadem a może i z kolacją

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

misia53
  • misia53

mysliwa napisał(a):

ja mam przyjaciółkę we WLoszech i dostaję kawy typu Lavazza ,przyzwyczaiłam się do niej i teraz najlepiej mi smakuje.Nescafe serwuję tylko gościom , sama piję rzadko.[/quote]

...jak Mieszkalam w Niemczech ,to tez czesto pilam ta Kawe,mam tam Znajomych Wlochow
..,ale tutaj w Angli,to zbyt duzego wyboru dobrych kaw nie ma ,
bo bardziej nastawieni sa na herbaty...
..a juz o espresso "naprawde dobrze zaparzone i podane"...nie wspomne..,trzeba sporo lokali odwiedzic aby w jednym na "pozadne espresso natrafic",bo takie "bezplciowe ",to co drugi pub albo restauracja posiada..

myśliwa choć jesteś w Anglii swiętuj proszę po polsku. Wesołych świąt!

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

mysliwa
  • mysliwa

ja mam przyjaciółkę we WLoszech i dostaję kawy typu Lavazza ,przyzwyczaiłam się do niej i teraz najlepiej mi smakuje.Nescafe serwuję tylko gościom , sama piję rzadko.[/quote]

...jak Mieszkalam w Niemczech ,to tez czesto pilam ta Kawe,mam tam Znajomych Wlochow
..,ale tutaj w Angli,to zbyt duzego wyboru dobrych kaw nie ma ,
bo bardziej nastawieni sa na herbaty...
..a juz o espresso "naprawde dobrze zaparzone i podane"...nie wspomne..,trzeba sporo lokali odwiedzic aby w jednym na "pozadne espresso natrafic",bo takie "bezplciowe ",to co drugi pub albo restauracja posiada..

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

misia53
  • misia53

mysliwa napisał(a):

misia53 napisał(a):

a jaka kawa najlepiej ci smakuje?

Rano lubie dobrze zaparzona ,obowiazkowo w filizance !
Dawniej musiala byc mocna,czarna bez cukru.
Teraz,obowiazkowo- pierwsza- musi byc w filizance,rozpuszczalna"Nescafe' Gold Blend" ale z odrobina mleczka i cukrem
Jaka Ty lubisz Misiu53 ?

ja mam przyjaciółkę we WLoszech i dostaję kawy typu Lavazza ,przyzwyczaiłam się do niej i teraz najlepiej mi smakuje.Nescafe serwuję tylko gościom , sama piję rzadko.
obrazek

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Salatka z jajkiem, tunczykiem, serem, cebulka, kukurydza i majonezem.

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na śniadanie?