Co najlepiej na przyjęcie ze znajomymi?

Obserwuj wątek

Odp: Co najlepiej na przyjęcie ze znajomymi?

olka411
  • olka411

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
warto zaczać od przekąsek, które są zawsze mile widziane na przyjęciach.chipsy, nachosy z sosem serowym, mini-pizze i kawałki kurczaka to doskonałe wybory. możesz też zrobić rozne rodzaje kanapek i sałatek, aby zaspokoić różnorodne smaki. nie zapomnij o slodkosciach – ciastka, lody i świeże owoce zawsze cieszą podniebienia.
jeśli chodzi o napoje, warto przygotować rozne opcje, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. cola, soki owocowe, woda mineralna i napoje bezalkoholowe to standardowe wybory. jesli planujesz alkohol, pamiętaj o dostarczeniu piwa, wina i mocniejszych trunków, ale bądź ostrożna aby nie przesadzic.

Karolszuk
  • Karolszuk

Ja ostatnio robiłem takie domowe nuggetsy: https://kuchennetriki.pl/przepis-na-domowe-nuggetsy-jak-z-mcdonalda/, smakują nawet lepiej niż te z maka. Do tego jakiś sosik czosnkowy i jest super wyżerka

Tengi
  • Tengi

ja polecam muszle makaronu z tunczykiem albo nóżki kurczaka

momo
  • momo

Dobrze przygotowac coć, co wszyscy lubią, jakieś koreczki, skrzydełka, ale fajnie jest ruwnież zaskoczyć gości orientalną potrawą, nowym owocem, warzywem albo ponczem

anielka2
  • anielka2

o rany ile fajnych i ciekawych pomysłów, na pewno, jak zaproszę znajomych nie będę mieć kłopotu z tym, co im podać. Ale też muszę powiedzieć, że tutaj www.facebook.com/MerciChefPolska/app_128953167177144 można znaleźć trochę inspiracji na przekąski i inne dania.

adik356
  • adik356

ostatnio znalazłem dobre produkty z farm frites: są mrożone i świeże ale jak na imprezę to polecam serowe paluszki albo cebulowe krążki, możesz tez usmażyć chipsy i podać na ciepło, nie wiem czy próbowałaś produktów tej firmy ale panierowane serki są świetne i szybko można je przygotować, na swojej stronie mają też ciekawe przepisy[

SuperInterior_pl
Zamiast ostrego z chilli spokojnie może być także zwykły sos meksykański lub pomidorowy w zależności od tego czy goście lubią ostre przyprawy czy też nie. Kurczak zawsze jest dobrą opcja na takie spotkania,ode mnie sałatka z piersi z kurczaka oraz pieczarkami.

Odp: Odp: Co najlepiej na przyjęcie ze znajomymi?

Olerek
  • Olerek

Najlepszy, prosty i szybki do przygotowania Kurczak w cieście z dwoma sosami do wyboru: czosnkowy i ostry z chili. Z talerza znika w parę minut Po przepis zapraszam na stronę : http://ola-w-kuchni.blogspot.com/2014/01/kurczak-w-ciescie.html
obrazek obrazek

Ania1982
  • Ania1982

To ja z gotowców, ale u nas niezastąpionych na takich imprezach. Ognista zagrycha od SEKO - takie koreczki śledziowe z pikantnymi przyprawami - pyyyycha W zasadzie na jedno posiedzenie dla jednej osoby )),więc zawsze mamy kilka w zapasie.

Odp: Odp: Odp: Co najlepiej na przyjęcie ze znajomymi?

dannka
  • dannka

roladka faktycznie wygląda tak, że aż slinka leci
ja ostatnio zaprosiłam znajomych na pogaduchy przy piwku i robilam,
muffinki na słono z feta,
salatke ze świeżym szpinakiem(który zawsze jest w biedronce), mozzarella i pomidorkami,
paluchy grube tymiankowe owiniete szynka parmeńska(zawsze kupuje w lidlu)
a na ciepło z mężem walczylismy z sandwiczami z pasztetem leppszy chilli, ananasem i wielką ilością sera .
a do picia pifko

Odpowiedz na/ edytuj Co najlepiej na przyjęcie ze znajomymi?