Na pewno wiele osób ma rośliny lub chce mieć jakiś konkretny kwiat, a często jest tak, że nie zna ich nazwy. Ja mam taki problem i proszę o pomoc w rozpoznaniu tych dwóch kwiatów.
Zapraszam również inne sosoby z podobnym problemem. Co dwie głowy to nie jedna!
Ten pierwszy to dalia tylko dwukolorowa ja mam czerwona i zolta...
Karito ten żółty kwiat to liliowiec. Występuje w róznych wersjach kolorystycznych. Ja mam w ogrodzie pomarańczowy i rózowy. Ta druga roslina to byc moze jakaś odmiana ogrodowa chabra (o ile to jest roslina jednoroczna) ale nie jestem pewna bo kwiat widac tylko z boku.
Co do nornic to próbowałam swiec dymnych, róznych trutek, naftaliny i wiecie co sie okazało najskuteczniejsze? Jak sobie przygarnełam kota i do tego był dosc łowny Od tej pory mam wzgledny spokój z nimi. Czasami jakas się pojawi bo mieszkam koło lasu ale długo nie pomieszka w moim ogródku.
zmieniono 1 raz (ostatnio 06 lis 2009 14:14 przez caroline1983)
spróbować możesz , ale ja w ten sposób już w zeszłym roku praktykowałam i chili rozpuszczane w wiaderu i zalewane dziury i karbit do dziur wkładany , no cuda nie dziwy i na to pieruństwo nie ma lekarstwa.W tym roku w puszce kupowalam truciznę -takie różowe kiełbaski no i truciza znikla albo deszcz rozmył a nornice powyjadały mi dalie wysokie (georginie) a takie ładne miałam,po prostu płakać mi się chciało...
Co to za roślina?
Obserwuj wątekOdp: Co to za roślina?
caroline1983
Odp: Co to za roślina?
beatkaa153
nie byłam pewna ich nazwy
Pyza
beatkaa153
Marika_1961
Ten pierwszy to dalia tylko dwukolorowa ja mam czerwona i zolta...
Odp: Odp: Co to za roślina?
caroline1983
misia53
caroline1983
Co do nornic to próbowałam swiec dymnych, róznych trutek, naftaliny i wiecie co sie okazało najskuteczniejsze? Jak sobie przygarnełam kota i do tego był dosc łowny Od tej pory mam wzgledny spokój z nimi. Czasami jakas się pojawi bo mieszkam koło lasu ale długo nie pomieszka w moim ogródku.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Co to za roślina?
misia53
spróbować możesz , ale ja w ten sposób już w zeszłym roku praktykowałam i chili rozpuszczane w wiaderu i zalewane dziury i karbit do dziur wkładany , no cuda nie dziwy i na to pieruństwo nie ma lekarstwa.W tym roku w puszce kupowalam truciznę -takie różowe kiełbaski no i truciza znikla albo deszcz rozmył a nornice powyjadały mi dalie wysokie (georginie) a takie ładne miałam,po prostu płakać mi się chciało...
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Co to za roślina?
majgrz11maja