Czy takie menu weselne jest odpowiednie??

Obserwuj wątek

Odp: Czy takie menu weselne jest odpowiednie??

Persik
  • Persik

• Przepisy: 1125
  • Artykuły: 42
też byłam na kilku weselach i zauważyłam że duże powodzenie miał kącik wiejski. Były tam swojskiego wyrobu: szynka, kiełbasy, salceson, pasztet, boczek, ogórki kiszone w glinianym garnku i smalec z cebulą i zmielonymi skwarkami w glinianym garnku do tego chleb w koszyczku.
ludzie lubią różne nowości ale prawda jest taka że najlepsze są dania klasyczne. ważne by było coś dla każdego, trzeba wziąć pod uwagę że ktoś może być na coś uczulony albo czegoś nie je

Babciagramolka
Nie stresuj się .Wszystko będzie ok . Prawda jest taka ,że jakie menu byś nie wybrała to bedzie dobrze. Twój gust- Twój smak i Ty wybierasz .Jeden nie wyobraża sobie wesela bez rosołu - drugi uważa że to przeżytek i woli krem z borowików .Jeden poda kotlety schabowe , mielone i sznycle z kurczaka - drugi uzna że to za pospolite i wybierze polędwicę w cieście francuskim , kaczkę z pomarańczami czy łososie z rusztu. Myślę ,że nie powinnaś pytać obcych tylko podpytywać tych którzy będą na weselu. Z jakich kręgów pochodzą , jaką kuchnię preferują , czy są tradycjonalistami czy moze miłośnikami kuchni współczesnej. Jeśli to jest grono tradycyjnie podchodzące do życia i kuchni a Ty podasz im koktajl z krewetek to raczej z entuzjazmem się nie spotkasz . No i jeszcze finanse .Przecież nie wiemy jaka kwotą dysponujesz , na ile osób jest wesele, jakie są stawki w lokalu który wybrałaś ? My Ci raczej nie pomożemy .
Jedno wiem na pewno - przebieg wesela i menu ma odpowiadać młodym bo to ich dzień.
Wiele lat temu robiłam wesele syna w domu ( przyjęcia w lokalu nie były tak popularne ) .Kiedy miałyśmy już wszystko zaplanowane spytałam młodych czy wszystko jest ok i czy nie mają jakichś życzeń . Wiecie co usłyszałam ? Mamo bo my byśmy naleśniki z serem chcieli. Ręce mi opadły jak sobie wyobraziłam naleśniki z serem na weselnym stole . Młodzi stwierdzili ,że uwielbiają oboje naleśniki i dla nich to one mogą być schowane w kuchni . I tak było. Tylko ja wiedziałam ,że jak młodzi znikali od stołu to wędrowali do kuchni i obżerali się naleśnikami . Większej frajdy zrobić im nie mogłam .
Tak że sama widzisz pojęcie weselnego menu jest względne .
Młodsza córka miała w Anglii wesele w stylu Garden party z grillem w tle ( a na grillu polskia śląska i kaszanka - bo tak Polacy sobie wymarzyli , a Anglikom smakowało i do tego żubrówka ) .I było super .Starsza córa miała też wesele w domu i zamówienie było na rosół ( taki prawdziwy ) i tort czekoladowy który koniecznie miała upiec jej Babcia czyli moja Mama - reszta ich nie interesowała .A u młodszego syna najważniejsza była sałatka z makaronu z wędzonym kurczakiem - bo taką uwielbia synowa i taką zrobiła jej chrzesna .Reszta na stole poszła w odstawkę bo wszyscy chcieli sprawdzić cóż to jest takiego specjalnego w tej sałatce .
Wychodzi na to że liczy się atmosfera wesela a nie to co jest na stole .Ja się narabiałam przy potrawach , wymyślałam dekoracje , wymyślałam cuda - niewidy , a przebojami okazały się naleśniki, kaszanka, tort i sałatka z makaronu .Ale bawiliśmy się przednio za każdym razem .

Mrówa
  • Mrówa

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Czy ktoś jeszcze może stwierdzić, że to menu jest dobre? Chciałabym potwierdzenia większej liczby osób. Może się wydawać Wam to śmieszne ale jestem trochę zdenerwowana i wszystko musi być na 100% pewne.

halina
  • halina

• Przepisy: 717
Jak najbardziej takie menu weselne jest odpowiednie. Sa tam bardzo dobre rady , ktore bardzo pomoga . Takie wlasnie menu bywaja na weselach . Ja w tamtym roku mialam wesele syna i sa to prawie takie same propozycje . Co roku bywam na 2-3 weselach i jest takie wlasnie menu Bylam na weselu 30 maja i bylo super . 24 pazdziernika tez jade na wesele i mysle , ze tez bedzie fajnie . Wiec mozesz smialo skorzystac z propozycji na tej stronce, bo sa bardzo odpowiednie na wesele . Napisz jakie menu wybralas . Pozdrawiam goraco.

Czy takie menu weselne jest odpowiednie??

Mrówa
  • Mrówa

• Przepisy: 0
Znalazłam art na temat menu weselnego. Jak myślicie, czy takie jest odpowiednie: http://slubowisko.pl/articles/view/77/menu_weselne/tuz_tuz/menu_lokal_organizacja_potrawy_jedzenie ?
Czy teraz na weselach podaje się coś innego? Czy zmieniły się preferencje?

Odpowiedz na/ edytuj Czy takie menu weselne jest odpowiednie??