JA używam tylko Pura białego tego z balsamem, spox. ALe od początku myłam wszystko dokładnie, a zewnętrzną część rzeczywiście jeśli trzeba to czymś ostrzejszym jakimś mleczkiem lub czymś do piekarnika
Do zewnętrznej strony patelni użyj tych samych środków jakich uzywa się do czyszczenia przypaleń na grillach i mycia piekarników. Raczej nie nadaja się one do mycia wnętrz naczyń pokrytych teflonem.
Hmm .. przypuszczam..ze od poczatku zaczelas myc niezbyt dokladnie. Srodek dobrze a na zewnatrz bylejak..i dlatego, za kazdym razem osiadal tluszcz, ktory z czasem staje sie jak pokost. Trudno go doczyscic. Sprobuj kupic proszek do mycia w zmywarkach. nie tabsy, tylko proszek. Naloz koniecznie gumowe rekawice. Nalej do zlewu lub miski wrzatku i rozpuc troche proszku, wloz do tego twoje garnki, czy patelnie. Pozostaw na jakis czas. Jak przestygnie, to szczotka sprobuj doszorowac. W razie potrzeby powtorz te czynnosci. Mam nadzieje, ze uda sie doczyscic. Ten proszek pomaga tez doczyscic zabrudzone zlewozmywaki. Posypac nim mokry zlewozmywak i poczekac troche. Pracowac zawsze w rekawiczkach. To sa zrace srodki..ale skuteczne w takich przypadkach beznadziejnych.
Myj garnki i patelnie.. zawsze bardzo dokladnie to beda czyste Aha.. naczynia z aluminium nie nadaja sie aby je myc takim proszkiem.
Ważne jest to, żeby za każdym razem patelnię czy tez garnek porządnie umyć z zewnątrz z tłuszczu i wytrzeć do sucha. Zawsze tak robię z nowymi rzeczami i na jakiś czas starcza mi zapału, są wtedy błyszczące.... gorzej potem
hmmm. ja poradziłabym się specjalnych środków... np.fairy, pur, cif... Jeśli nie wyjdzie, możesz spróbować wodą z sokiem z dwóch cytryn i 3 łyżkami octu
Nikt tu nic nie radzi,a szczerze mówiąc ja też podczepiam się do tego wątku.Uwielbiam gotować, ale ze sprzątaniem gorzej.Poczekajmy,może ktoś na to coś zaradzi.
Nienawidzę czyścić garnków wszelakich, patelni i blach. Ale skoro już to trzeba robić, to jeszcze przydałoby się wiedzieć jak? Ja taka sierotka w kuchni jestem trochę. Nie mogę się patrzeć już na moje garnki i patelnie - niby Tefal, a najchętniej to bym je przez okno wyrzuciła. Osadza się na nich wszystko co tylko możliwe. I nie mogę domyć - garnki stały się brzydkie, są otłuszczone i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić. Podobnie z blachami po smażeniu lub pieczeniu - niby umyte ale czuć że nie dokładnie. Co robić ? Pomocy
Odpowiedz na/ edytuj Czyszczenie to podstawa - pomóżcie
Czyszczenie to podstawa - pomóżcie
Obserwuj wątekOdp: Czyszczenie to podstawa - pomóżcie
stokrotka24
Odp: Czyszczenie to podstawa - pomóżcie
Glumanda
Myj garnki i patelnie.. zawsze bardzo dokladnie to beda czyste Aha.. naczynia z aluminium nie nadaja sie aby je myc takim proszkiem.
aDzius04
Czyszczenie to podstawa - pomóżcie
Mizolec