W Leroy Merlin są takie samoprzylepne tapety i taśmy. Kuchenne wzory też są. Ja osobiście stosowałam ich do zmiany wystroju łazienki. Naklejałam je na kafelki i mam kompletnie nowy design. A teraz na wiosnę planuję zmienić jeszcze raz.
Mój pomysł jest taki:
Biała folia samoprzylepna i komplet farbek akrylowych (takich dla dzieci- wystarczą)
oraz szablon np z Castoramy - niektóre motywy są bardzo ładne.
No i zabawić się w kolorowanie a potem wycinanka.
Gdy Ci się znudzi - odklejasz i zabawa na nowo
Koszt szacunkowy około 50 zł
Witam,
sposób jest wiele udekorowanie mebli. Polecam metodę deqoupage - bardzo ciekawa forma odświeżania różnych przedmiotów. Nie jest to prosta metoda, ale efekty są niesamowite. Można w sklepach plastycznych zakupić albo papier dekoracyjny do naklejania na drewno, metale itp.. Ja akurat używam zamiast papieru - serwetek dekoracyjnych (takich zwykłych, które można zakupić wszędzie, nawet w kwiaciarni).
Proponuję zakupić poradnik i działać.....
ja to bym chciała tak rach ciach i gotowe ale powiedz, czy takie wzory z decoupage są po jakimś czasie do usunięcia czy raczej nie bardzo?
Raczej nie bardzo. Bawiłam się trochę tą techniką, zdobienie zostaje na stałe.
Witam,
sposób jest wiele udekorowanie mebli. Polecam metodę deqoupage - bardzo ciekawa forma odświeżania różnych przedmiotów. Nie jest to prosta metoda, ale efekty są niesamowite. Można w sklepach plastycznych zakupić albo papier dekoracyjny do naklejania na drewno, metale itp.. Ja akurat używam zamiast papieru - serwetek dekoracyjnych (takich zwykłych, które można zakupić wszędzie, nawet w kwiaciarni).
ja to bym chciała tak rach ciach i gotowe ale powiedz, czy takie wzory z decoupage są po jakimś czasie do usunięcia czy raczej nie bardzo?
hmm kiedys tez o tym myslalam .. zrobilam nawet taki kolorowy pas z haftowanymi warzywami i owocami .. tylko ze nigdy tego nie skonczylam
zmienil mi sie gust i dalam sobie spokoj.. nie dekoruję kuchennych szafek ..
Witam,
czy ktoś z Was ma jakiś pomysł na oklejenie/udekorowanie kuchennych szafek w aneksie? Mam proste, białe szafki z ikei i chciałabym je jakoś ożywić. Widziałam takie super okleiny specjalne, np z motywami owoców albo kawy, ale bardzo drogie.
Moze ktoś z Was oklejał sobie czymś szafki i może mi poradzić jak to zrobić tańszym kosztem? Co ważne - wolałabym, żeby dekorację można było zdjąć lub bez szwanku dla szafki wymienić po np. 2 latach
Dekoracja kuchennych szafek
Obserwuj wątekOdp: Dekoracja kuchennych szafek
cherry
Odp: Dekoracja kuchennych szafek
cherry
Fajna opcja z tą malowaną własnoręcznie folią - podoba mi się także się za tym rozejrzę. A przy okazji zobaczę, czy wśród szablonów byłoby coś fajnego
Odp: Odp: Dekoracja kuchennych szafek
jaNina
Biała folia samoprzylepna i komplet farbek akrylowych (takich dla dzieci- wystarczą)
oraz szablon np z Castoramy - niektóre motywy są bardzo ładne.
No i zabawić się w kolorowanie a potem wycinanka.
Gdy Ci się znudzi - odklejasz i zabawa na nowo
Koszt szacunkowy około 50 zł
Odp: Odp: Odp: Dekoracja kuchennych szafek
edytaha
Raczej nie bardzo. Bawiłam się trochę tą techniką, zdobienie zostaje na stałe.
Odp: Odp: Dekoracja kuchennych szafek
cherry
luna19
zmienil mi sie gust i dalam sobie spokoj.. nie dekoruję kuchennych szafek ..
Rymka
Dekoracja kuchennych szafek
cherry
czy ktoś z Was ma jakiś pomysł na oklejenie/udekorowanie kuchennych szafek w aneksie? Mam proste, białe szafki z ikei i chciałabym je jakoś ożywić. Widziałam takie super okleiny specjalne, np z motywami owoców albo kawy, ale bardzo drogie.
Moze ktoś z Was oklejał sobie czymś szafki i może mi poradzić jak to zrobić tańszym kosztem? Co ważne - wolałabym, żeby dekorację można było zdjąć lub bez szwanku dla szafki wymienić po np. 2 latach
Będę wdzięczna