Ja polecam nalewkę wiśniową z herbatą lub klasycznie herbatę z rumem,moim zdaniem obydwie kompozycje smakują wręcz wyśmienicie i jak najbardziej warto spróbować.
Oglądałam ostatnio w programach kulinarnych jak robią drinki z kawą, to i z herbatą można spróbować. Zrobiłam raz mieszankę z zielonej herbaty liściastej (sam wywar), sok ananasowy, kilka łyżek paoli pomarańczowej i cytrynowej, do tego wódka żurawinowa, dowolna. Obowiązkowo lód, bardzo orzeźwiający napój na upalne letnie wieczory.
spróbowałam zrobić malibu z zieloną herbatą i wyszło średnio. chyba w ogóle malibu średnio gra z herbatą, albo ja nie daję rady ktoś tu jest barmanem?
i wracając do tych dni herbaty o które pytałam - chyba się zdecyduję, i to nawet szybko bo gdzieś ktoś pisał że to tylko do końca grudnia. może tam mnie nauczą do czego dodać malibu!
pszczółko, własnie odnośnie tych dni herbaty to na ich stronie widziałam dość sporo przepisów na takie driny z herbatą, i to przepisy od "zwykłych" ludzi, czyli zakładam że dobrze przećwiczone hihihi
mam w głowie teraz herbatę z malibu, tylko nie do końca wiem z jaką herbatą ją połączyć... hmm
Wiadomo, herbata z rumem to podstawa Kiedyś, za szczenięcych lat pijało się też po prostu czarną herbatę z wódką, ale to bardziej z braku popity niż fascynacji drinami )) Dziś też byłam w tym t-barze, zabrałam znajomą na herbatę, niestety tym razem bezalkoholowo, bo samochód. Wisiał tam plakat reklamujący Dni Herbaty, poczytałam o tym i wygląda fajnie. Słyszałaś o tym?
Jeśli chodzi o drinki z herbatą to polecam sprawdzoną herbatę z rumem Pierwszy raz spróbowałam kilka lat temu na obozie żeglarskim. Świetnie rozgrzewa i jest pyszna. Oprócz rumu można dodać łyżeczkę soku z cytryny, odrobinę cukru i cynamon. Pycha
drinki z herbatą :)
Obserwuj wątekOdp: drinki z herbatą :)
ewela24
Odp: drinki z herbatą :)
WinaImport_pl
Odp: Odp: drinki z herbatą :)
klik
LegoJedi
bajaderka28
lulka
i wracając do tych dni herbaty o które pytałam - chyba się zdecyduję, i to nawet szybko bo gdzieś ktoś pisał że to tylko do końca grudnia. może tam mnie nauczą do czego dodać malibu!
lulka
mam w głowie teraz herbatę z malibu, tylko nie do końca wiem z jaką herbatą ją połączyć... hmm
pszczolkaanulka
lulka
aune