Niedawno jadłem majonez zrobiony z oleju sezamowego doprawiony na sposób orientalny. Bardzo ciekawy smak, ale całkiem odmienny od tego co przyzwyczailiśmy się postrzegać jako majonez.
Kiedys uzywalam tylko majonezu ketrzynskiego i musztardy sarepskiej .. ale moja mama stwierdzila ostatnio , ze nie ma to jak majonez kielecki. Ja tutaj mam naprawde duzy wybor .. Moze nie uwierzycie ale uzywam rosyjskiego majonezu Odkrylam go w Edece i tylko ten z wszystkich wyprobowanych spelnia moje oczekiwania. Moze brzmi to dziwnie - bo bedac w Polsce interesowal mnie tylko smak majonezu .. Do biezacego spozycia chwale sobie np . Miracel Whip i majonezy firmy Thomy - smakuja super ale niestety nie utrzymuja konsystencji i nastepnego dnia jajka w majonezie albo salatka - wygladaja jak " gole " i podplywaja woda Co do musztardy - to do tej pory uwazam , ze najlepsza jest sarepska
Musztarda dijon jest mistrzem świata w obszarze musztard....jednak nie wyobrażam sobie naszej śląskiej kiełbasy (grzanej) z inną musztardą jak typowo polską. Sarepską lub delikatesową "Pegaza". Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka.
to można by założyć spokojnie osobny wątek, bo jest ich chyba więcej rodzajów niż majonezu, ale jeśli już o niej mowa to tylko musztarda Dijon, najlepsza.
Jaki jest Wasz ulubiony majonez
Obserwuj wątekOdp: Jaki jest Wasz ulubiony majonez
kokolata
Odp: Jaki jest Wasz ulubiony majonez
opel89
dorjana
cherry
Bahus