Kupuje lopatke ze sloninka, taka specjalna do przygotowania jako pieczen. Dzieki Misiu, bardzo chetnie sprobuje takiej pieczeni jak kupie swieze miecho. Moj maz bardzo lubi tak przygotowane miesa, ja zreszta tez, tak pieknie pachnie i co najwazniejsze, po tym, jak przestygnie, mozna je wykorzystac zamiast wedliny. Jest naturalna, aromatyczna i zdrowsza, bo nie zawiera konserwantów. Trzeba tylko poswiecic troche czasu na przygotowanie, ale dobry efekt murowany. Pycha.
Sarenko, może być łopatka i może być szynka tylko to są chudsze mięsa i trzeba je częściej polewać w trakcie pieczenia..Ewentualnie piec w rękawie, pod koniec przeciąc go , aby mięsko się przyrumieniło.
Karczek nadziewany - komentarze
Obserwuj wątekOdp: Odp: Karczek nadziewany - komentarze
Sarenka
Odp: Karczek nadziewany - komentarze
misia53
Odp: Karczek nadziewany - komentarze
anullka7
Karczek nadziewany - komentarze
Babcia Halinka
Cały przepis: Karczek nadziewany