Alleluja! "Dobry"
Zabieram się do mazania.Najgorsze to to,że moje wszystkie zdjęcia potraw (bo takie kiedyś robilam to na kliszy
A jest takie miejsce gdzie można pytać o przepis ?Coś się kiedyś jadło
Jest takie ciasto czekoladowe i sernik przepyszne.Mama koleżanki robiła......
To nadal ja -pewnie powinnam zaaplikować sobie tran....
Czy jest coś takiego jak przepisy na imprezy? Taki zimny bufet aby pani domu nie musiała siedzieċ w kuchni gdy inni się bawią.Zwłaszcza jak ma się dużą grupę to już można tylko stać w garach.Pasztet i galareta już się przjadły.Była już pieczeń na zimno a sałatka majonezowa, zjaponizowana zrobiła furorę...Co jeszcze?
Nie ma wyodrębnionej kuchni angielskiej ( zresztą na żadnej stronie kulinarnej nie ma ) . Chyba pokutuje w nas jeszcze stare ( niesłuszne ) mniemanie ,że kuchnia angielska jest fatalna . Nic bardziej błędnego .Wiele osób siedzi w tej chwili na Wyspie i ma możliwość przekonać się ,że kuchnia angielska jest smaczna i bardzo ciekawa . Cały problem jest z tymi którzy jadą do Anglii i tam żywią się hamburgerami , zupkami chińskimi lub naszymi słoikami z fasolka po bretońsku lub gołąbkami kupowanymi za funta. Raz na jakiś czas kupią jakąś zapiekankę w Tesco i tyle .Sami nie gotują , znajomych wśród Anglików nie mają , język znają szczątkowo - pojechali zarobić .
Co innego wszystkie Nasze Dziewczyny . Z przyjemnościa patrzę jak młode pokolenie które osiedliło się tam przyswaja potrawy kuchni angielskiej , dostosowuje je do naszych preferencji smakowych .
Gorąca prośba do Redakcji - zróbcie działkę KUCHNIA ANGIELSKA .
A druga prośba - czy nie ma szans na opcję EDYTUJ PRZEPIS ? Czasem zdarza mi się przy wpisywaniu coś pomylić i potem taki przepis ,, wisi na stronie " .A i z biegiem czasu jest tak że robię cos któryś raz z rzędu i dochodzę do wniosku ,że np inna ilość jakiegoś składnika zdecydowanie wpływa na smak potrawy - warto by poprawić , a nie ma możliwości.
jeszcze jedno pytanie .Wiadomo kto pyta nie bladzi (lepiej pozno niz wcale w moim przypadku)
Jezeli che czlowiek cos napisac a nie wie dokladnie do czego: atykuly ,produkty...tak bylo z moja zielona herbata widze teraz ,ze bardziej nadawala sie do porad babci Halinki (ale fajnie taka babcie miec) a ja dalam do artykulow...
Widzialam ,ze pare osob ma pytania na ten temat a teraz pewnie nawet tego nie znajda..
Dzieki hgg
znajdą, znajdą,już my nie takie ciemne,a do artykułów też się zagląda,więc spokojnie...no i witam Cię serdecznie
jeszcze jedno pytanie .Wiadomo kto pyta nie bladzi (lepiej pozno niz wcale w moim przypadku)
Jezeli che czlowiek cos napisac a nie wie dokladnie do czego: atykuly ,produkty...tak bylo z moja zielona herbata widze teraz ,ze bardziej nadawala sie do porad babci Halinki (ale fajnie taka babcie miec) a ja dalam do artykulow...
Widzialam ,ze pare osob ma pytania na ten temat a teraz pewnie nawet tego nie znajda..
Dzieki hgg
mam pytanie
Obserwuj wątekOdp: mam pytanie
Zabieram się do mazania.Najgorsze to to,że moje wszystkie zdjęcia potraw (bo takie kiedyś robilam to na kliszy
A jest takie miejsce gdzie można pytać o przepis ?Coś się kiedyś jadło
Jest takie ciasto czekoladowe i sernik przepyszne.Mama koleżanki robiła......
Odp: mam pytanie
Bahus
Odp: mam pytanie
Czy jest coś takiego jak przepisy na imprezy? Taki zimny bufet aby pani domu nie musiała siedzieċ w kuchni gdy inni się bawią.Zwłaszcza jak ma się dużą grupę to już można tylko stać w garach.Pasztet i galareta już się przjadły.Była już pieczeń na zimno a sałatka majonezowa, zjaponizowana zrobiła furorę...Co jeszcze?
Odp: Odp: Odp: Odp: mam pytanie
Odp: Odp: Odp: Odp: mam pytanie
Odp: Odp: Odp: mam pytanie
Babciagramolka
Co innego wszystkie Nasze Dziewczyny . Z przyjemnościa patrzę jak młode pokolenie które osiedliło się tam przyswaja potrawy kuchni angielskiej , dostosowuje je do naszych preferencji smakowych .
Gorąca prośba do Redakcji - zróbcie działkę KUCHNIA ANGIELSKA .
A druga prośba - czy nie ma szans na opcję EDYTUJ PRZEPIS ? Czasem zdarza mi się przy wpisywaniu coś pomylić i potem taki przepis ,, wisi na stronie " .A i z biegiem czasu jest tak że robię cos któryś raz z rzędu i dochodzę do wniosku ,że np inna ilość jakiegoś składnika zdecydowanie wpływa na smak potrawy - warto by poprawić , a nie ma możliwości.
Odp: Odp: mam pytanie
Doro
Tokijka, szukaj w przepisach, tam sa wyszczegolnione "kuchnie swiata"
Odp: mam pytanie
A gdzie jest kuchnia angielska ....Czy mogę dodać parę przepisów?
Odp: Odp: mam pytanie
A.B.
znajdą, znajdą,już my nie takie ciemne,a do artykułów też się zagląda,więc spokojnie...no i witam Cię serdecznie
Odp: mam pytanie
Jezeli che czlowiek cos napisac a nie wie dokladnie do czego: atykuly ,produkty...tak bylo z moja zielona herbata widze teraz ,ze bardziej nadawala sie do porad babci Halinki (ale fajnie taka babcie miec) a ja dalam do artykulow...
Widzialam ,ze pare osob ma pytania na ten temat a teraz pewnie nawet tego nie znajda..
Dzieki hgg