wieczorkiem zabieram się do robienia pleśniaka. Zawsze używałam do niego dżemu, ale teraz tyle świeżych owoców - brzoskwinie, borówki. Czy tak samo jak konfitury dobre będą tutaj świeże owoce? Np. takie brzoskwinie, nie "rozpłyną się" w wysokiej temperaturze?
Owoce moim zdaniem są nawet lepsze niż przeciery.Ja robię ze śliwkami, morelami.Moim zdaniem jagody czy maliny są zbyt soczyste do tego ciasta.
wieczorkiem zabieram się do robienia pleśniaka. Zawsze używałam do niego dżemu, ale teraz tyle świeżych owoców - brzoskwinie, borówki. Czy tak samo jak konfitury dobre będą tutaj świeże owoce? Np. takie brzoskwinie, nie "rozpłyną się" w wysokiej temperaturze?
Odpowiedz na/ edytuj mam pytanie o owoce do ciasta
mam pytanie o owoce do ciasta
Obserwuj wątekOdp: mam pytanie o owoce do ciasta
Henia
Owoce moim zdaniem są nawet lepsze niż przeciery.Ja robię ze śliwkami, morelami.Moim zdaniem jagody czy maliny są zbyt soczyste do tego ciasta.
mam pytanie o owoce do ciasta
cherry
wieczorkiem zabieram się do robienia pleśniaka. Zawsze używałam do niego dżemu, ale teraz tyle świeżych owoców - brzoskwinie, borówki. Czy tak samo jak konfitury dobre będą tutaj świeże owoce? Np. takie brzoskwinie, nie "rozpłyną się" w wysokiej temperaturze?