mam pytanie o owoce do ciasta

Obserwuj wątek

Odp: mam pytanie o owoce do ciasta

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
cherry napisał(a):

Hej hej,

wieczorkiem zabieram się do robienia pleśniaka. Zawsze używałam do niego dżemu, ale teraz tyle świeżych owoców - brzoskwinie, borówki. Czy tak samo jak konfitury dobre będą tutaj świeże owoce? Np. takie brzoskwinie, nie "rozpłyną się" w wysokiej temperaturze?


Owoce moim zdaniem są nawet lepsze niż przeciery.Ja robię ze śliwkami, morelami.Moim zdaniem jagody czy maliny są zbyt soczyste do tego ciasta.

mam pytanie o owoce do ciasta

cherry
  • cherry

  • Posty: 1058
  • Przepisy: 508
  • Artykuły: 729
Hej hej,

wieczorkiem zabieram się do robienia pleśniaka. Zawsze używałam do niego dżemu, ale teraz tyle świeżych owoców - brzoskwinie, borówki. Czy tak samo jak konfitury dobre będą tutaj świeże owoce? Np. takie brzoskwinie, nie "rozpłyną się" w wysokiej temperaturze?

Odpowiedz na/ edytuj mam pytanie o owoce do ciasta