Słyszałem o tym oleju, ale u nas jakoś nie mogę go znaleźć. Chyba nie jest zbyt popularny, bo pewnie byłoby go łatwiej dostać w sklepie. Chętnie bym go wypróbował. Jestem ciekawy jego właściwości.
A może masło orzechowe? W nim są same orzechy i nie ma tego co powoduje alergię. Chyba, że Twoja pociecha ma też uczulenie na orzechy. Ciasteczka powinny być super orzechowe
Możesz spróbować użyć do pieczenia także masła klarowanego do wypieków,które nie zawiera aż tyle tłuszczu,a sprawdza się bardzo fajnie zamiast zwykłego masła czy margaryny
Zadanie trochę trudne, ale do wykonania Ja co prawda tych ciastek nie piekłam, ale wkleję Ci do nich link. Jest w nich czekolada mleczna, ale możesz ją pominąć A tu link https://gotujmy.pl/kruche-ciasteczka-na-oleju,przepisy-ciastka-kruche-przepis,246332.html
Masło i margaryna
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Masło i margaryna
nowikslowik
Odp: Odp: Masło i margaryna
misia5
Jesteś pewna, że dzieci ze skazą białkową mogą "jeść"masło klarowane? Nie ma w nim czasem czegoś co je uczula?
Odp: Masło i margaryna
zielonka
Odp: Odp: Masło i margaryna
skuter5
Odp: Masło i margaryna
Kira.Kowalska
Odp: Odp: Odp: Masło i margaryna
skuter5
Odp: Odp: Masło i margaryna
misia5
Odp: Masło i margaryna
igombot
Odp: Masło i margaryna
WinoToskanii_pl
Odp: Masło i margaryna
misia5