Organizacja Narodów Zjednoczonych ogłosiła, że rok 2008 będzie Rokiem Ziemniaka. Dlaczego padło właśnie na "popularnego" kartofla?
"Jak każde warzywo, również ziemniaki są źródłem wielu witamin i wartości odżywczych. Są znakomitym źródłem energii, a także wielu składników mineralnych. Świeżo wykopany kartofel zawiera prawie tyle samo witaminy C, co cytryna! Ziemniaki są świetnymi dostarczycielami witamin B1, B2, PP, a także potasu, żelaza, magnezu, sodu i cynku."
młode ziemniaki skrobie się specjalnym nożykiem do ziemniaków...i nie ma co filozofować......najlepiej robić to w rękawiczkach żeby sie zbytnio nie pobrudzić
no wlasnie nie... ten nozyk razem ze skorka usuwa najlepsze witaminy...
pozdrowienia dla szorujacych ziemniaczki
młode ziemniaki skrobie się specjalnym nożykiem do ziemniaków...i nie ma co filozofować......najlepiej robić to w rękawiczkach żeby sie zbytnio nie pobrudzić
Młode ziemniaki są pyszne, ale już przygotowane... Nie znosiłam, gdy mama kazała mi je skrobać... Ostatnio jednak przetestowałam inny sposób - wyszorowałam je szczoteczką i okazało się, że też są pycha Wie, że sezon młodych ziemniaczków już za nami, ale... może macie jeszcze jakieś inne sposoby?
Młode ziemniaki - obierać czy myć?
Obserwuj wątekOdp: Młode ziemniaki - obierać czy myć?
dobry
nie ma to jak dobre podstawy teoretyczne
przydaje sie gdy komus nie smakuje - zawsze mozna powiedziec, ze ma wartosci ;p
Odp: Odp: Odp: Młode ziemniaki - obierać czy myć?
misiol
Organizacja Narodów Zjednoczonych ogłosiła, że rok 2008 będzie Rokiem Ziemniaka. Dlaczego padło właśnie na "popularnego" kartofla?
"Jak każde warzywo, również ziemniaki są źródłem wielu witamin i wartości odżywczych. Są znakomitym źródłem energii, a także wielu składników mineralnych. Świeżo wykopany kartofel zawiera prawie tyle samo witaminy C, co cytryna! Ziemniaki są świetnymi dostarczycielami witamin B1, B2, PP, a także potasu, żelaza, magnezu, sodu i cynku."
zrodlo wiadomosci24
Odp: Odp: Młode ziemniaki - obierać czy myć?
Lucy
no wlasnie nie... ten nozyk razem ze skorka usuwa najlepsze witaminy...
pozdrowienia dla szorujacych ziemniaczki
Odp: Młode ziemniaki - obierać czy myć?
Gosia
dobry
jagna
Młode ziemniaki - obierać czy myć?
sugimoto